Emma Matras Review

Onze kritische review van de Emma matras.

Review Emma matrasReview Emma Matras - Samenvatting

De Emma matras bestaat voor 100% uit synthetische materialen. De kern van de matras bestaat uit 3 schuimlagen en ook de matrastijk is volledig synthetisch (99% polyester). Het gebruik van synthetische materialen kan nadelig zijn voor een aangenaam slaapklimaat. Polyester neemt bijvoorbeeld weinig vocht op waardoor het snel klammig aanvoelt [1-2]

We raden aan om de ondersteuning van de Emma matras kritisch te evalueren. Uit de resultaten van Testaankoop (2019) bleek dat de ondersteuning niet 'zeer goed' was voor de verschillenden testpersonen en slaaphoudingen. Ook uit onze eigen bezemsteeltest blijkt dat de matras niet voor iedereen de juiste ondersteuning biedt.

Ongeacht welke matras je op het oog hebt, controleer altijd je wervelkolompositie. Je wervelkolom moet in zijn natuurlijke positie ondersteund worden. Dit is een essentiële voorwaarde voor een goede, gezonde nachtrust.

Hoe ziet een goede wervelkolompositie er uit?

 •  Je schouders liggen in een verticale rechte lijn liggen.
 •  Je wervelkolom ligt in een horizontale rechte lijn in het verlengde van je bekken.
Leer meer
goede wervelkolompositie

De prijs-kwaliteit verhouding wordt sterk beïnvloed door grote kortingen. De matras is opgebouwd uit onder andere polyester en koudschuim. Twee synthetische materialen die traditioneel erg goedkoop zijn. Daar staat een aanzienlijke verkoopprijs van 529 euro (90x200, update 2022) tegenover. Een korting van 40% heeft logischer wijs een sterke invloed de prijs-kwaliteit verhouding.


Voordelen Emma Matras:

 • Traagschuim zorgt voor een goede drukverdeling
 • Goede testservice: 100 dagen proefslapen

Nadelen Emma Matras:

 • Mogelijk onvoldoende ondersteuning van je rug (doe zelf de test)
 • 100% synthetische materialen
 • Polyester zorgt voor minder goede vochtregulatie dan wol/wildzijde
 • Traagschuim ventileert minder goed dan latex/pocketveren
 • Synthetische hoes ademt minder goed dan hoes met wol/wildzijde 
 • Slechts langs één kant beslaapbaar
 • Internet-meldingen over kuilvorming


De Emma matras is een razend populaire schuimmatras. Als je online op zoek bent naar een nieuwe matras ben je het merk waarschijnlijk tegen gekomen.  
Denk jij er ook over na om een Emma matras te kopen?

Hieronder vind je onze uitgebreide, kritische review van de Emma matras.

Productbeschrijving - Emma Original Matras

Type: Combinatie koud- en traagschuim

 • Kern: Koudschuim
 • Afdeklagen
  • Traagschuim (visco-elastisch schuim)
  • Airgocell schuim
 • Hoes/tijk:
  • 100% synthetisch
   • (99% polyester & 1% elastaan)
  • Afritsbaar/Wasbaar

Uitgebreide Review Emma Matras

Opbouw van de matras

 1. "Airgocell" schuimlaag
 2. Traagschuimlaag
 3. Koudschuimlaag
Opbouw van Emma Original Matras

1. Airgocell schuimlaag

De bovenste laag van de Emma Original Matras is de "Airgocell" schuimlaag. Deze laag is 4 centimeter dik. 

De belangrijkste functie van deze laag is de regeling van het slaapklimaat. Dit is nodig omdat de daaronder liggende laag traagschuim gekend is om een slecht (te warm en te vochtig) slaapklimaat te creëren. Door deze Airgocell laag toe te voegen probeert Emma dat effect te counteren.

De mysterieuze Airgocell toplaag is een eigen benaming van Emma. Hierdoor is er maar weinig informatie over te vinden. Het enige wat we opmerken is dat de laag, zoals vermeld, het klimaatprobleem van de daaronder liggende lagen zou moeten verhelpen. 

Aangezien de Airgocell toplaag ook 100% synthetisch is hebben we grote twijfels rond de vochtopname capaciteiten van het materiaal. Natuurlijke materialen, zoals wol of wildzijde, zijn gekend voor hun uiterst goede eigenschappen als klimaatregelaars. Een synthetische vezel kan veel minder vocht opnemen, en vrijgeven, dan een natuurlijke vezel (zoals wol, tencel of wildzijde). Hierdoor kan een synthetische matras warmer en klammiger aanvoelen.


2. Traagschuim laag

Onder de Airgocell laag is er een traagschuim afdeklaag.

Traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim genoemd, is een schuim dat zich aanpast onder invloed van druk en lichaamswarmte. Het schuim is gekend om zijn drukverlagende eigenschap. Dit wil zeggen dat het zorgt voor een goede doorbloeding van je huid- en spierweefsel. Een goede doorbloeding bevordert de recuperatie van je lichaam.

De Emma matras heeft een traagschuimlaag van 4 centimeter. Het is goed dat deze laag niet te dik is zodat het (zwaardere) bekken in verhouding tot de rest van het lichaam niet te veel inzakt. Deze dikte is ook voldoende om de druk op het lichaam voldoende te verlagen.

Het nadeel van deze traagschuim toplaag is dat je er snel op kan zweten. Om dit te counteren gebruikt Emma de Airgocell laag die hierboven besproken werd.


3. Koudschuim laag

De onderste laag is ook meteen de grootste en de belangrijkste. Deze laag moet zorgen voor de ondersteuning.

Bij de Emma Original Matras is de koudschuimlaag 17 centimeter dik. Koudschuim is een goedkoop materiaal. 

In de koudschuimkern zijn horizontale perforaties ter hoogte van de schouderzones. Door de perforaties wordt er ruimte gecreëerd zodat de schouder in de matras kan wegzakken. De perforaties zijn noodzakelijk omdat het koudschuim, zonder perforaties, zich onvoldoende aanpast aan de contouren van je lichaam.

Emma gebruikt HRX koudschuim. Een high resilience polyetheraan schuim. Dit koudschuim is goed qua duurzaamheid en soepelheid, maar is minder elastisch dan bijvoorbeeld latex waardoor het zich minder goed aanpast aan je lichaam.


4. De matrashoes

Matrashoes Emma Matras

Ook de matrashoes van de Emma matras bestaat voor 100% uit synthetisch materiaal.

De bovenkant van de hoes is voor 99% gemaakt uit polyester en 1% elastaan. Polyester is een synthetische stof. Het is gemakkelijk in onderhoud maar het nadeel is dat je er sneller op gaat zweten.

Polyester ademt namelijk minder goed dan natuurlijke materialen zoals wol en wildzijde. Ook de vochtregulatie van polyester is minder goed dan natuurlijke alternatieven. 

De grijze zijkant van de hoes is 100% uit polyester gemaakt. De onderkant is 89% polyester en 11% polypropeen. 

De matrashoes is afritsbaar en wasbaar.

Specificaties van de hoes:

 • 100% synthetisch
 • Afritsbaar
 • Wasbaar

Is een Emma matras goed bij rugklachten?

Denk je eraan om een Emma matras te kopen om je rugklachten te verminderen? Wij raden je aan om de Emma matras kritisch te evalueren.

Terwijl je slaapt moeten je wervelkolom en je spieren herstellen van de dagelijkse belasting. Je tussenwervelschijven moeten ontlast worden zodat ze opnieuw vocht kunnen opnemen en hun elasticiteit herwinnen. Als je slaapt vermindert ook de druk op de facetgewrichten zodat je kraakbeen zich kan herstellen. Ons menselijk lichaam is niet in staat om de wervelkolom actief te controleren terwijl we slapen. Daarom is de juiste combinatie van een matras, matrasbodem en hoofdkussen noodzakelijk [3].

Het juiste slaapsysteem ondersteunt je wervelkolom in zijn natuurlijke positie [3-6]. Die is vergelijkbaar is met je positie terwijl je rechtop staat.

Hoe ziet een goede wervelkolompositie er uit?

 •  Je schouders liggen in een verticale rechte lijn liggen.
 •  Je wervelkolom ligt in een horizontale rechte lijn in het verlengde van je bekken.
Leer meer
goede wervelkolompositie

Als je wervelkolom niet op de juiste manier ondersteund wordt raden we de Emma matras niet aan. Zeker niet als je nek- of rugpijn hebt. Er zijn aan aantal aanwijzingen die reden geven om de wervelkolompositie kritisch te beoordelen bij de Emma matras. Dit wordt onder 'Niet voor iedereen een goede ondersteuning' verder toegelicht.

Inmiddels heb je begrepen dat een gezonde wervelkolompositie essentieel is om rugklachten te verminderen. De Emma matras niet de juiste ondersteuning biedt raden we de matras niet aan.


Hoe controleer ik mijn wervelkolompositie?

Doe de Bezemsteeltest :

Controleer of je Emma matras je de juiste ondersteuning geeft.

Vraag aan je partner of vriend(in) om een rechte stok ter hoogte van je wervelkolom te houden terwijl jij op je zij ligt.

Bezemsteeltest Matras

De BEZEMSTEEL-test is een objectieve manier om na te gaan of je matras, bodem en kussen je gezond ondersteunen.

De ondersteuning is goed als:

 • Je schouders in een verticale rechte lijn liggen, zoals de borstel van de bezem.
 • Je wervelkolom in een horizontale rechte lijn ligt, zoals de steel van de bezem.

Word je niet op de juiste manier ondersteund door de Emma matras dan is die niet geschikt voor je.

Deze regel geldt trouwens niet alleen voor de Emma matras, maar voor ALLE matrassen. Bovendien wil je niet alleen fysieke klachten zoals rug- en nekpijn verminderen. Je wil klachten ook preventief vermijden. De 'bezemsteeltest' is dus nuttig voor IEDEREEN die een gezonde slaaprust wil.

Als je nog geen matras gekocht hebt kan deze test ook een belangrijke basis vormen om te beslissen of je de matras wil houden of niet.


De eigenschappen van een goede matras

Eigenschappen van een goed matras tegenover Emma matras

Onze visie over de eigenschappen van een goede matras

 •  Zorg dat de matras je wervelkolom correct ondersteunt. (Ondersteuning)
 •  Geeft de matras een aangenaam comfort? (Drukverdeling)
 •  Geeft de matras je veel bewegingsvrijheid? (Elasticiteit)
 •  Is de matrashoes gemaakt van natuurlijke materialen? (Slaapklimaat)
 •  Heeft de matras een afneembare, wasbare buitenhoes? (Hygiene)
 •  Is de matras één-, twee- of vierzijdig beslaapbaar? (Duurzaamheid)
 •  Mag je de matras op proef? (Service)

Gerelateerd artikel :  Hoe kies je de juiste matras?


Nadelen van de Emma Matras

1. Niet voor iedereen een goede ondersteuning

De belangrijkste voorwaarde voor een gezond nachtrust is een goede ondersteuning. Denk je na over een nieuwe matras? Controleer dan of je de juiste ondersteuning krijgt. En doe de Bezemsteel-test.

Bij een goede ondersteuning wordt je wervelkolom in zijn natuurlijke, horizontale positie ondersteund als je op je zij ligt. Uit onze bevindingen blijkt dat de Emma matras niet voor iedereen een goede ondersteuning biedt*.

* Deze bemerking wordt onderbouwd door de volgende elementen:

 1. Resultaten van de Bezemsteeltest.
 2. Emma Original is een one-size-fits-all matras. One-size-fits-all werkt niet.
 3. Emma Original heeft enkel een beperkt aangepaste schouderzone.
 4. De ontwikkeling van de Emma Motion matras.
 5. Testresultaten met betrekking tot ondersteuning (Testaankoop 2019).

1.1 Resultaten van de Bezemsteel-test

Op basis van onze eigen Bezemsteel-test stellen wij vast dat de Emma matras niet voor iedereen de juiste ondersteuning biedt.

Observatie: De schouder zakt niet diep genoeg weg. Bij personen met brede schouders is die een vaak voorkomend probleem.

pijn in schouder mogelijk door matras

Observatie: Verkeerde ondersteuning van de rug. De lendenwervels zakken door en te veel druk op de schouder-borst-en bekken sector.

ruggengraat emma matras

Observatie: Lichte opwaartse positie van de borstwervels en te veel druk op de schoudergordel.

matige ondersteuning van de schouder op de Emma matras

1.2 "One-Size-Fits-All" matras

Het is onmogelijk om verschillende lichaamstypes de juiste ondersteuning te bieden met één matras. Om die reden zijn premium matrassen verkrijgbaar in verschillende hardheden (Soft, Medium, Firm, ...). Afhankelijk van het lichaamstype dient de passende hardheid te worden gekozen. Zo kan een lichte vrouw bijvoorbeeld kiezen voor de Soft omdat dit matras beter past bij haar lichaamstype.

Er zijn verschillende bronnen die eveneens uitleggen dat one-size-fits-all niet werkt:

 • “Eén hardheid die voor zowel zware mensen als lichte mensen prettig ligt en goede ondersteuning geeft is namelijk nagenoeg onmogelijk…. Er zijn fabrikanten die bewust matrassen leveren met slechts één hardheid omdat deze volgens hen prima voldoet voor iedereen. In mijn optiek is dit alleen omdat dit de verkoop en opslag veel gemakkelijker maakt. Persoonlijk geloof ik niet in dat ‘one fits all’ principe. Hoe kan eenzelfde matras met één hardheid nou goed werken voor iemand die 50 kg weegt maar ook voor iemand die 100 kg weegt?“ - Matras.info
 • "Hier schort het aan bij deze “One-Size-Fits-All” matrassen. Het is technisch gezien haast onmogelijk om een matras te ontwerpen, te produceren en te leveren waar iedereen lekker en gezond op kan slapen. Uitzondering zijn de serieus persoonlijk aanpasbare matrassen. Maar alle `One Size Fits All` matrassen hebben deze mogelijkheid echter niet. We zijn allemaal gewoon te verschillend van lichaamsbouw om op een standaard `One Size Fits All` matras te goed te kunnen slapen." - Huberts-slaapcomfort

De Emma matras is slechts in 1 hardheid beschikbaar. Er bestaat niet 1 matras die de juiste ondersteuning biedt voor iedereen en elk lichaamstype.

Emma is zich ook bewust van het feit dat hun matras one-size-fits-all niet de perfecte ondersteuning biedt. Vandaar hun nieuwste innovatie: de Emma Motion matras.


1.3 Ontwikkeling van de Emma Motion matras

Met het ontwikkelen van deze technologie geeft Emma inherent toe dat de wervelkolom-positie niet altijd goed is met eerdere modellen (o.a. Het Emma Original Matras). De Emma Motion matras kost 2.499 euro (afmeting 90x200). Het Emma Original matras kost 529 euro. Voorlopig is de Emma Motion nog geen succes. En inmiddels wordt ze zelfs niet meer aangeboden.

 emma motion matras

Print screen emma-motion.nl (momenteel offline).


1.4 Resultaten 'Ondersteuning' - Beste Uit De Test (Testaankoop 2019)

Ondanks dat de Emma matras verschillende keren als 'Beste Uit De Test' uit de bus kwam scoort de matras niet bijzonder hoog voor 'Ondersteuning'. Naar ons inzien dé belangrijkste voorwaarde voor een gezonde nachtrust.

resultaten testaankoop Emma matras
 • Lichaamsondersteuning man bij zijlig krijgt 3 sterren (redelijk).
 • Lichaamsondersteuning bij man in ruglig krijgt 4 sterren (goed)
 • Lichaamsondersteuning bij vrouw in zijlig krijgt 4 sterren (goed)
 • Enkel lichaamsondersteuning bij vrouw in ruglig krijgt 5 sterren (zeer goed)

Het is onduidelijk wat precies een ‘zeer goede’/ ‘goede’ / ‘redelijke’ / ‘zwak” / ‘slechte’ ondersteuning is voor Testaankoop. Ligt je wervelkolom bij een redelijke ondersteuning dan een beetje verkeerd? Het geeft op zijn minst aan dat de wervelkolom-posities niet optimaal zijn. Wij moedigen de consument aan om zelf de test te doen (bezemsteel-test) en de wervelkolom-positie kritisch te evalueren om een gezonde nachtrust te bekomen.

Net als vele anderen kijken wij kritisch naar de 'Beste Uit De Test' - resultaten. Wil je meer weten? Lees dan: Hoe betrouwbaar is de Matrassentest van de Consumentenbond/Test Aankoop?


2. Beperkte veerkracht

Een ander nadeel is dat de matras beweging in je slaap beperkt door het mal-effect. De Airgocell- en traagschuimlaag zorgen voor een lichte kuilvorming. Dit effect is eigen aan het materiaal, dat zich vormt onder druk.

Traagschuim bij Matrassen

Bovenstaand is niet de Emma matras. Het is een voorbeeldafbeelding om het mal-effect bij traagschuim weer te geven.

Hierdoor blijft een matras met traagschuim harder en hoger in de zones waar het minder druk en lichaamswarmte krijgt.

Het lichaam moet eigenlijk gestimuleerd worden om vrij te bewegen tijdens je slaap. Door de inzakken beperk je de bewegingsvrijheid.

3. Negatieve invloed van synthetische materialen op het slaapklimaat

Door het gebruik van 100% synthetisch materiaal is het slaapklimaat van de Emma matras niet optimaal. De toplaag in Airgocell schuim heeft een beperktere vochtevacuerende werking. De synthetische gel-laag en het traagschuim hebben een beperktere open celstuctuur dan natuurlijke materialen. Door deze beperktere open celstructuur kan er zich minder lucht door het materiaal verplaatsen. Hierdoor kan de matras warmer aanvoelen in de zomer.

4. Prijs-kwaliteit verhouding sterk afhankelijk van kortingen

De Emma matras is relatief duur voor de materialen waaruit ze is opgebouwd. Uiteindelijk bestaat de matras uit 3 lagen synthetische materiaal. De prijs-kwaliteit verhouding vinden wij om die reden niet goed.

De Felix matras is met uitzondering van de buitenhoes identiek aan de Emma matras. Toch wordt de Felix matras aan minder dan de helft van de prijs aangeboden. Ook dit is een indicatie dat de prijs-kwaliteit verhouding van de Felix matras een stuk beter is dan die van de Emma matras.

Emma biedt regelmatig grote kortingen aan. Met een korting van 40% is de prijs-kwaliteit verhouding natuurlijk een stuk beter. 


Felix matras = geretourneerde Emma matras

De retour gestuurde Emma matrassen worden hoofdzakelijk opnieuw verkocht onder een andere merknaam: Felix matras. Als je een Emma matras aan een goedkopere prijs wilt aankopen kies je dus best voor de Felix matras. De Felix matras is een geretourneerde Emma matras met een nieuwe hoes.

Omdat er voldoende Emma matrassen retour worden gestuurd heeft de onderneming achter Emma een tweede verkoopkanaal opgezet: Felix Matras.

De Felix Matras is een geretourneerde Emma matras met een nieuwe hoes. De prijs van de Felix matras ligt een stuk lager. Voor een Felix matras van 90 x 200 cm betaal je 189.99 euro. Voor dezelfde maat Emma matras betaal je 499 euro.

Het prijsverschil toont ook aan hoe 'overpriced' de Emma matras is.

Felix Matras

 EXACT dezelfde matras, op de hoes na.

Emma matras - Felix Matras

Dezelfde matras. Met dezelfde opbouw. Enkel krijgen de lagen een andere (marketing) benaming:

 Emma Matras Felix Matras
Airgocelschuim Fiberschuim
Traagschuim Traagschuim
HXR schuim Koudschuim
€ 499.00 € 189.99


Het enige verschil tussen beide matrassen is de matrashoes:

 • De matrashoes van Emma is aan de bovenkant voor 99% gemaakt uit polyester en 1% elastaan. 
 • De matrashoes van Felix is voor 100% gemaakt uit polyester.

UPDATE: Emma is gestopt met het verdelen van de Felix matras. Geretourneerde matrassen krijgen nu een tweede leven via de 'Emma Refurbished Matras'. Deze opgeknapte geretourneerde matras wordt rechtstreeks via de website aangeboden. Een goed en transparanter initiatief.   


Emma of Quiesco: welke matras is goed voor jou?

De juiste matras vinden is niet eenvoudig. Het is ook een belangrijke beslissing. Een matras gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Je nachtrust is ook gewoon super belangrijk.

Wij krijgen vaak de vraag: "Wat is het verschil tussen de Emma matras en de Quiesco matras?" Je bent hier waarschijnlijk omdat je twijfelt een Emma matras aan te kopen.

Wij willen je graag een andere matras voorstellen: de Quiesco matras.

Een luxueuze 7-zone pocketveren matras afgewerkt met natuurlijke materialen.

Quiesco matras versus Emma matras

Laten we er geen gras over groeien.

Ja, de Quiesco matras is een stuk duurder dan de Emma matras. Dat heeft natuurlijk een reden.

Vergelijking Emma matras - Quiesco matras

Tijk van de matras:

Quiesco:  De tijk is gemaakt van 65% fluweel katoen, 25% viscose en 10% polyester. Katoen neemt snel en veel vocht op waardoor je een droog en fris gevoel krijgt.

Emma:  De tijk van Emma is zeer dun en is 100% synthetisch: 99% polyester en 1% elastaan. Het grote nadeel is dat polyester slechter ventileert en minder vocht opneemt. Hierdoor kan je matras vochtig en klammig aanvoelen. 

Als je de materialen vergelijkt scoort katoen beter dan polyester. Zowel op vlak van vocht-opnemend vermogen en als voor warmte-isolatie.  

Elasticiteit, vocht-opnemend vermogen en warmte-isolatie van textiel. Figuur uit 'Rust voor je rug' (2017, P. Mannekens).

Matrashoes:

Quiesco:  De matrashoes van Quiesco is gevuld met wol en wildzijde (500 gr per m² ). Dankzij deze natuurlijke materialen krijg je een fris en droog slaapklimaat in de zomer. En behoudt je je lichaamstemperatuur optimaal tijdens de winter dankzij de goede isolerende werking.

De Quiesco matras heeft een zomer- en een winterkant. De zomerkant is een mix van wol en wildzijde. De winterkant is gemaakt met zuivere wol. 

Emma:  De Emma matras is er enkel de zeer dunne synthetische tijk. Er zit geen vulling in de matrashoes.

Matraskern

Emma: Onder de tijk van de Emma matras zit eveneens synthetisch materiaal. Er zijn 3 synthetische lagen: airgocell-schuim, traagschuim en HRX (high resiliance) schuim.

Dit zijn materialen die weinig elastisch zijn en je lichaamswarmte en druk nodig hebben om zich aan te passen aan de contouren van je lichaam. Dit heeft als groot nadeel dat de matras ter hoogte van de onderrug en zwaardere bekkensector vooral in zij- en buiklig meestal te veel doorzakt, waardoor de rug mogelijk niet correct ondersteund wordt (doe de bezemsteeltest).

Quiesco: Onder de hoes van de Quiesco matras zit een zacht aanvoelende, goed ventilerende en elastische latexlaag. De latex zorgt voor een onmiddellijke, correcte, neutrale aanpassing aan de contouren van je lichaam, ongeacht je ligpositie, en ongeachte de omgevings- en lichaamswarmte.

Onder de latex bevindt zich de elektroshock geharde stalen pocketverenkern waarvan de draaddiktes in de verschillende steunzones, bepaald zijn in functie van je eigen lichaamsbouw. De kern zorgt voor een correcte ondersteuning van je rug terwijl je slaapt.

Onder de kern van de Quiesco matras bevindt zich opnieuw een latexlaag en de zelfde hoes als aan de bovenkant gevuld met 500 gram biowol per vierkante meter. De matras is dus symmetrisch en vierzijdig beslaapbaar, hetgeen de levensduur van de matras ten goede komt. 

Bovendien is de matras zeer milieuvriendelijk omdat de natuurlijke materialen composteerbaar zijn en de kern van de matras herbruikbaar is.

Overzicht vergelijking:

  logo Emma matras alternatiefEmma Original logo Quiesco matras
Wervelkolompositie I
Is de matras beschikbaar in verschillende hardheden naargelang je lichaamsbouw?
nee ja
Wervelkolompositie II
Is de matras opgebouwd in 7 symmetrische comfortzones?
nee ja
Drukverdeling
Heeft de matras een drukverdelend toplaag uit natuurlijk materiaal?
nee ja
Slaapklimaat I
Is de tijk gemaakt van natuurlijke materialen?
nee ja
Slaapklimaat II
Is de matrashoes gevuld met natuurlijk materiaal?
nee ja
Beslaapbaar
Is de matras langs twee kanten beslaapbaar? En omkeerbaar?
nee ja
Prijs (90x200) € 529 € 1.169
Emma Original logo Quiesco matras
Wervelkolompositie I
Is de matras beschikbaar in verschillende hardheden naargelang je lichaamsbouw?
nee ja
Wervelkolompositie II
Is de matras opgebouwd in 7 symmetrische comfortzones?
nee ja
Drukverdeling
Heeft de matras een drukverdelend toplaag uit natuurlijk materiaal?
nee ja
Slaapklimaat I
Is de tijk gemaakt van natuurlijke materialen?
nee ja
Slaapklimaat II
Is de matrashoes gevuld met natuurlijk materiaal?
nee ja
Beslaapbaar
Is de matras langs twee kanten beslaapbaar? En omkeerbaar?
nee ja
Prijs (90x200)
€ 529 € 1.169

 

Besluit:

De Quiesco matras overklast de Emma matras op alle vlakken, behalve prijs.

Terwijl de Emma matras 100% synthetisch is, gebruikt Quiesco zo veel mogelijk natuurlijke materialen. De ondersteuning van de Quiesco matras is aangepast aan jouw lichaamsbouw en slaaphouding dankzij 7 comfortzones en 4 verschillende hardheden. De Emma matras is slechts in 1 hardheid beschikbaar. Evalueer jouw wervelkolompositie altijd kritisch. Doe de Bezemsteel-test. Qua slaapklimaat scoort Emma ook veel minder.

Tenslotte ligt ook de prijs van de Emma matras te hoog ten opzichte van de kwaliteit. De Quiesco matras heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.


Quiesco Matras

5 star review

Quiesco Matras


Twijfel je nog steeds tussen Emma en Quiesco?
Zij slapen al op een Quiesco matras:

{{ product.metafields.spr.reviews }}

"Beste uit de test" Emma Matras

Emma zet het label "Beste uit de Test" zeer duidelijk in de kijker. Wij vinden het jammer dat in de test van Test-Aankoop de Quiesco matras niet is opgenomen.

Kortom, door het uitsluiten van de Quiesco matras uit de test krijgt inferieure matras zoals de Emma matras een plaats toegewezen die naar onze mening onterecht is.

Bovendien stellen wij ons ook vragen bij de parameters die deze testen gebruikt worden. 


Andere Reviews over de Emma Matras

Op het internet vind je een aantal reviews over de Emma matras. Belangrijk om te weten is dat (bijna) geen enkele review objectief is. Ook onze review niet.

Je vindt bijvoorbeeld reviews op 'affiliate' websites. Deze websites verdienen geld wanneer jij als klant via hun website bij de Emma matras terecht komt en deze aankoopt. Zij zijn dus zeker niet objectief.

Enkele voorbeelden van affiliate websites:

 • https://www.top5matrassen.nl/
  • Op hun website staat ook letterlijk: "Deze website wordt beheerd door DIBMaT, een volledige dochtersonderneming van Emma."
 • https://www.bestematras.info/
  • Op hun website staat de volgende disclaimer: "Deze Emma matras review kan affiliate links bevatten. Hiermee krijgen we een commissie voor aankopen die gedaan worden via deze link zonder extra kosten voor jou."
 • https://www.matrassencheck.nl/
  • Ook dit is een 'affiliate' website. Ze vermelden: "We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt."

En zo zijn er nog vele anderen. Bijna alle reviews van de Emma matras zijn op die manier beïnvloedt. Hou hier dus rekening mee. 


Ervaringen Emma matras

Op Trustpilot (https://nl.trustpilot.com/review/www.emma-matras.nl) regent het slechte reviews. 

Meest voorkomende klachten zijn:

 • Onduidelijkheid over de levertijd (vertragingen)
 • Sterke geur van de matras
 • Kuilvorming na enige tijd
 • Niet geschikt bij rug- of schouderklachten
 • Slechte klantenservice

Achtergrondinformatie - het bedrijf achter Emma

Emma bestaat sinds 2015 en is onderdeel van het Duitse bedrijf Bettzeit. De matrassen worden geproduceerd in Duitsland.

Het is éėn van de meest verkochte matrassen van de afgelopen jaren. Emma investeert veel in reclame, vooral online zijn ze sterk aanwezig. De digitalisering gaf de onderneming dan ook een sterke boost. Ze richten zich voornamelijk op millenials.

De Emma matras is vooral populair bij (jongere) personen zonder klachten. De matras is enkel beschikbaar in één densiteit waardoor de ondersteuning niet altijd optimaal is.  Bronnen

 • [1] Firgo et al. The functional properties of Tencel - A current update (2016)
 • [2] A Jabbar et al., 2019 Polylactic acid/Lyocell fibre as an eco-friendly alternative to Polyethylene terephthalate/Cotton fibre blended yarns and knitted fabrics. Journal of the Textile Institute.
 • [3] Haex B. A study on the optimal support of the human spine during bed rest. PhD Thesis; Leuven: Acco, 2002.
 • [4] Oliver J, Middleditch A. Functional anatomy of the spine, 1st ed.,
  Oxford: Butterworth-Heinemann, 1991.
 • [5] Pheasant S. Posture. Ergonomics, work and health, 1st ed., London:
  Macmillan, 1991.
 • [6] Gracovetsky SA, Farfan H. The optimum spine. Spine 1986;11:
  543–73.