Veel gestelde vragen

Hoe kan ik jullie contacteren?
Stuur een email naar info@quiesco.be. Door de sterk toegenomen vraag naar informatie over gezond slapen en werken is het voor ons momenteel niet meer mogelijk om telefonisch beschikbaar te zijn.


Ik heb een e-mail gestuurd, hoe lang duurt het voor ik antwoord krijg?
Tijdens deze uitzonderlijke periode helpen we ongelofelijk veel mensen om hun slaap- en werkomgeving te verbeteren. Meestal beantwoorden we je e-mail binnen de 48 uur. Tijdens het weekend kan dit langer duren. Heb je na 3 werkdagen nog steeds geen antwoord gekregen? Dan raden we je aan om ons via dit contactformulier te contacteren. Mogelijk was je e-mail in onze spambox verzeild geraakt.


In welke winkel kan ik jullie producten gaan bekijken?
De meeste producten zijn exclusief online te verkrijgen via onze website www.quiesco.be. De Quiesco matras en het Quiesco hoofdkussen kan je proberen bij Sit & Sleep. 


Hoe gebeurt de verzending?
De leveringswijze verschilt van product tot product. Kijk bij de meeste gestelde vragen per product voor meer informatie. 
Welk QUIESCO® hoofdkussen moet ik kiezen?
Doe onze test om te kijken welk QUIESCO hoofdkussen het beste bij je past: Soft, Medium of Firm.

Twijfel je na de test nog steeds? Vraag dan ons persoonlijk advies via info@quiesco.be. Om je beter te adviseren mag je de volgende gegevens met ons delen:

  • huidig type hoofdkussen;
  • huidig type matras, de hardheid en het merk/type;
  • huidig type bedbodem (lattenbodem, spiraalbodem,...);
  • je lichaamsbouw;
  • je (favoriete) slaaphouding.

Wat zijn de afmetingen van het Quiesco hoofdkussen?
Het Quiesco hoofdkussen is 60 x 40 cm. De hoogte aan de neksteunkant is 12 cm, aan de hoofdzone is het kussen 10 cm hoog. 

Wat is het verschil tussen het Quiesco Soft, Medium & Firm kussen?
Het Quiesco kussen is beschikbaar in 3 verschillende hardheden: Soft, Medium & Firm. De 3 hardheden hebben dezelfde afmetingen, zijn dus alle 3 even hoog: 12 centimeter aan de neksteun. Enkel de densiteit, ook wel hardheid genoemd, is verschillend. Hoe hoger de densiteit, hoe minder het kussen inzakt, en dus hoe hoger het kussen blijft wanneer er druk wordt op uitgeoefend. Het Quiesco Firm kussen zal onder druk dus hoger blijven dan het Soft of Medium kussen. Het zal ook steviger aanvoelen.

Worden de retourkosten volledig vergoed?
Ja. Wij willen iedereen de mogelijkheid geven het Quiesco kussen te testen daarom zijn de verzending- en retourkosten voor jou volledig gratis.

Hoe retourneer ik mijn kussen?
Toch niet overtuigd? Geen probleem. Zend het gratis terug:

  1. Contacteer ons via info@quiesco.be.
  2. Wij e-mailen je het retour-document.
  3. Het retour-document plak je op de originele verpakkingsdoos.
  4. Je brengt het pakje gratis binnen bij je postkantoor (PostNL of bpost). 
  5. Na ontvangst betalen wij je binnen de 14 dagen de volledige kostprijs terug. 

 

Ik heb regelmatig nekpijn / nekklachten. Is het Quiesco hoofdkussen iets voor mij?
Absoluut! Veel van onze klanten zijn mensen met nekklachten. 
Slapen met een slecht hoofdkussen kan nekklachten veroorzaken. Een goed hoofdkussen ondersteunt uw hoofd zodat het neutraal en recht ligt tijdens het slapen. Met een goed kussen maakt je nek geen rare buigingen of hoeken die nekklachten kunnen veroorzaken. Vaak slapen mensen al lange tijd in een verkeerde of nekbelastende positie voordat zij nekklachten krijgen. Heb jij last van nekklachten? Lees dan ook ons artikel: Een goed kussen bij nekklachten


Hoe bescherm ik mijn Quiesco kussen?
We raden je aan om een hoofdkussenbeschermer en een hoofdkussensloop te gebruiken. Een goede kussensloop is gemaakt van natuurlijk textiel zoals katoen of tencel. De sloop dient elastisch te zijn of ruim genoeg rond het kussen te passen. Een te strakke sloop beperkt de veerkrachtige werking van het kussen. Je vindt een passende beschermer en sloop op onze website. 


Mag ik mijn hoofdkussen wassen in een wasmachine?
Om de levensduur van je kussen te verlengen, raden we je aan om enkel je hoofdkussenbeschermer en hoofdkussensloop te wassen. De binnen- en buitenhoes van het hoofdkussen worden bij voorkeur enkel in uitzonderlijke omstandigheden gewassen. De latexkern mag niet gewassen worden.
Onze hoofdkussenbeschermers zijn wasbaar op 60° graden. Zowel je beschermer als je sloop mag je elke 14 dagen gewassen.


Krijg ik een nieuw hoofdkussen als ik het hoofdkussen wil testen?
Ja, je krijgt altijd een nieuw exemplaar.


Wat gebeurt er met de geretourneerde hoofdkussens?
Geretourneerde hoofdkussens worden gebruikt door rugscholen en kinesisten om hun patiënten onze kussens te laten testen. Als kinesist kan je gratis testkussens aanvragen via deze link
Het retourpercentage van Quiesco hoofdkussen ligt bijzonder laag.


De plastiek verpakking van het kussen is open. Is dit normaal?
Ja. We laten de plastiek zak bewust open zodat het kussen verlucht tijdens het transport. Latex kan de eerste dagen een sterke geur hebben. Door de zak open te laten verdwijnt de geur snel.


Is het normaal dat mijn kussen gaten heeft?
Ja. Onze kussens zijn gemaakt van latex. Latex wordt gebakken in een mal. Zoals wafels in een wafelbakijzer. Net zoals bij wafels blijven er restjes plakken aan het ijzer. Hierdoor krijg je kleine scheurtjes. Het heeft geen impact op de werking van het kussen. Wens je toch liever een pracht exemplaar? Laat het ons weten. Wij zoeken voor jou een mooi exemplaar zodat je kan ruilen. Meer informatie vind je op deze pagina.
In welke winkel kan ik het Quiesco matras proberen?
In België kan je de Quiesco matras proberen bij Sit&Sleep. In Nederland is het Quiesco matras exclusief online te verkrijgen via onze website.


In welke afmetingen is het Quiesco matras te verkrijgen?
Het Quiesco matras is in alle afmetingen te verkrijgen. Enkel op de standaardafmetingen geldt de proefperiode van 100 dagen. Standaardafmetingen zijn 80x200, 90x200, 90x210, 80x220. Alle Quiesco matrassen zijn 24 cm hoog. Wil je een andere afmeting? Stuur een mailtje naar info@quiesco.be.


Welke matrasbodem past het best bij het Quiesco matras?
Het Quiesco matras past op verschillende matrasbodems. Bij het Quiesco matras komt de ondersteuning volledig uit het matras zelf. Het matras heeft een egaal steunvlak nodig om optimaal te werken. Het Quiesco matras past dus op boxspringbodems, spiraalbodems, en lattenbodems. Bij lattenbodems mogen de latten niet verder dan 6 centimeter uit elkaar staan.


Kan het Quiesco matras op een (elektrisch) verstelbare bodem gelegd worden?
Ja, het Quiesco matras is flexibel waardoor het Quiesco matras ook op een (elektrisch) verstelbare bodem gebruikt kan worden. De matrassen kunnen tot een hoek van 45° gebogen worden.


Ik heb ernstige rugklachten, is de Quiesco matras iets voor mij?
Absoluut. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met patiënten die verscheidene lichamelijke klachten hebben: hernia, fibromyalgie, artrose, schouderklachten,... Onze kinesisten zoeken samen met jou naar de gepaste oplossing. Neem contact op via info@quiesco.be.


Nemen jullie mijn oude matras ook mee?
Ja, dat kan. Als je kiest voor onze eigen leverdienst met installatie (50 euro) nemen we je oude matras mee als je dat wenst. Vermeld dit bij het plaatsen van je bestelling. Als je kiest voor de drempelservice kan je oude matras niet worden meegenomen. Een externe leverdienst (PostNL of Offsizeparcel) staat in voor de drempelservice-levering. Zij kunnen je oude matras niet meenemen. Kies dus voor onze eigen leverdienst als je wenst dat we je oude matras meenemen..


Wat is het verschil tussen 'Standaard levering (drempelservice)' en 'Eigen leverdienst + installatie' ?
Met onze eigen leverdienst kies je zelf het aflevermoment. Je matras wordt tot in je slaapkamer gebracht en klaargemaakt voor gebruik. Je oude matras kan indien gewenst ook worden meegenomen. Bij de gratis drempelservice staat een externe leverdienst (Offsizeparcel) in voor de levering. Deze leveringsoptie is gratis maar het aflevermoment is minder flexibel. Je oude matras kan niet worden meegenomen als je kiest voor de drempelservice.
Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Je kan betalen met Bancontact, iDeal, PayPal, Visa, Mastercard, Maestro en American Express. Wil je graag via overschrijving betalen? Stuur dan een mailtje naar info@quiesco.be.


Hoe lang duurt het voor ik mijn terugstorting ontvang?
Eenmaal wij het retourpakket ontvangen hebben, krijgt u binnen de 14 dagen het volledige bedrag teruggestort.


ANTWOORD OP JE VRAAG NIET GEVONDEN?
CONTACTEER ONS VIA INFO@QUIESCO.BE. WE ANTWOORDEN JE BINNEN 48 UUR.