Bonellvering of pocketvering

pocketvering en bonellvering


Als je meer wil weten over het verschil tussen een Bonellvering matras en een pocketvering matras is het belangrijk om eerst te weten wat elk type matras precies is. Verder is het ook belangrijk om de voordelen en de nadelen te kennen als je twijfelt tussen bonellvering of pocketvering.

Wat is een Bonellvering matras?

Een Bonellvering matras wordt ook wel een binnenveringmatras of een Bonell-springmatrassystem genoemd. Bonellvering matrassen behoren tot de categorie van de binnenveringmatrassen. Bonellvering wordt niet enkel gebruikt in matrassen. Het heeft meerdere toepassingen. Zo zijn er ook woonkamer banken waarin Bonellvering gebruikt wordt.

De Bonell-veer heeft 5 windingen in de vorm van een zandloper. Deze veren zijn boven- en onderaan breder dan in het midden. Bonnellveren zijn onderling met elkaar verbonden. Hoe zwaarder het lichaamsgewicht, hoe stijver de veer reageert. Ze zijn wel stugger dan de andere soorten veren.

Wat zijn de voordelen van Bonellvering matrassen?

 • prijs
 • duurzaamheid

Het grootste voordeel van Bonell geveerde matrassen is de prijs. Bonellvering matrassen zijn goedkoop. Over het algemeen ventileren Bonellvering matrassen ook redelijk goed. Al is de ventilatie vooral afhankelijk van de toplaag die op de veren ligt en de vulling van de matrashoes.

Wat zijn de nadelen van Bonellvering matrassen?

 • hard comfort
 • geen goede ondersteuning
 • geen zonering mogelijk

De meest voorkomende klachten bij een Bonellvering matras is dat er snel drukpunten ontstaan.

Een ander belangrijk nadeel is het probleem van de bewegingsoverdracht. Sommige omschrijven het gevoel alsof ze op een trampoline liggen, waardoor het geheel doorbuigt omdat de veren niet afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.

Er is wordt soms gesuggereerd dat Bonellvering matrassen als antenne werken en elektromagnetische velden versterken. Voor zover bekend zijn elektromagnetische velden niet gevaarlijk voor de gezondheid van mensen. Bovendien werd ook aangetoond dat een vering matras geen invloed heeft op het elektro-magnetisch veld

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bestaat uit honderden veren die individueel in zakjes verpakt zijn. De veren zitten elk in een apart zakje, vandaar de naam pocketveer. Omdat de veren niet onderling met elkaar verbonden zijn, kunnen ze onafhankelijk van elkaar bewegen.

De pocketveren worden afgedekt door een toplaag ook wel afdeklaag genoemd. Deze afdeklaag is vaak gemaakt van koudschuim, traagschuim of latex. Een goede pocketveren matras biedt zo een uitstekende ondersteuning en een aangenaam comfort.

Bij een pocketverenmatras komt de ondersteuning uit de matras zelf. De matras is dus compatibel met verschillende bedbodems. De enige voorwaarde is dat de matras een egaal steunvlak heeft.

Wat zijn de voordelen van pocketvering?

 • geen overdracht van beweging
 • constante stevigheid
 • totale lichaamsondersteuning
 • drukverlagend
 • goede ventilatie
 • hygiënisch
 • duurzaam

Een pocketveren matras van goede kwaliteit biedt een hoog comfort. Omdat de veren afzonderlijke ondersteuning bieden past de matras zich goed aan aan de contouren van het lichaam. Pocketvering matrassen zijn duurzaam en gaan lang mee. Ook de ventilatie is uitstekend bij dit matras type.

Wat zijn de nadelen van pocketvering?

 • koel slaapklimaat
 • matrasrand
 • niet altijd combineerbaar met verstelbare bodem

Een nadeel van een pocketveren matras is dat de ondersteuning en het comfort niet alleen afhankelijk is van de pocketveren. De afdeklaag en de matrashoes spelen ook een zeer belangrijke rol hierin. Een matras met uitstekend pocketveren kan toch oncomfortabel zijn als de afdeklaag of matrashoes van slechte kwaliteit is.

Een ander nadeel is dat een goede pocketveren matras ook duurder is.

Gerelateerd: Waar op letten om een goede pocketveren matras te kopen?

Wat is het verschil tussen bonellvering en pocketvering matrassen?

 Pocketvering matras Bonellvering matras
Duurder Zeer goedkoop
Zachter comfort Steviger comfortgevoel
Wel plooibaar Niet plooibaar
Zonering, en dus aangepaste ondersteuning mogelijk Geen zonering, en dus geen aangepaste ondersteuning mogelijk
De veren bewegen onafhankelijk van elkaar. Elke veer is in een apart zakje (pocket) verpakt. De veren zijn onderling verbonden, en bewegen dus niet onafhankelijk van elkaar.


Pocketvering en Bonellvering worden wel eens met elkaar verward. Beide matras types zijn gemaakt met verende materialen, maar er zijn toch een aantal belangrijke verschillen:

Comfortgevoel. Het Bonell vering systeem is eigenlijk een zeer oud systeem. Bonell veren worden zoals eerder vermeld onderling met elkaar verbonden door draadspoel-technologie. Een Bonellvering matras voelt over het algemeen steviger aan. Pocketveren matrassen voelen zachter dan Bonellvering matrassen.

Overdracht van beweging. Omdat de draden onderling verbonden zijn, is een Bonellvering matras gevoeliger voor bewegingsoverdracht. Concreet betekent dat wanneer iemand aan de ene kant van het bed beweegt, de persoon aan de andere kant ook de beweging op de matras kan voelen. Dit kan leiden tot een verstoorde nachtrust.

Pocketveren matrassen zijn gemaakt met veren die niet onderling met elkaar verbonden zijn. De veren zitten individueel verpakt in een stoffen zakje. Dit voorkomt de overdracht van beweging. Als de ene partner draait, zal de andere de beweging niet voelen. Dit is aangenamer voor een goede nachtrust.

Ondersteuning. Een pocket matras kan verschillende lichaamstypes correct ondersteunen. De individueel verpakte pocketveren reageren afzonderlijk op de verschillende drukpunten en het gewicht van het lichaam.

Een Bonellvering matras kan dit niet omdat de veren samen bewegen. In een pocketveren matras bewegen de veren wel afzonderlijk.

Prijs. Een pocketveren matras is duurder dan een Bonellvering matras.

Wat is het beste bonellvering of pocketvering? Conclusie

Beide matrassen hebben voor-en nadelen, maar als je op zoek bent naar een goede matras voor jezelf dan raden we je een pocketveren matras aan.

Een Bonellvering matras kan dienen als een goedkope matras voor bijvoorbeeld in de logeerkamer.

De juiste matras kiezen is niet eenvoudig. De belangrijkste voorwaarde voor een goede matras is een goede ondersteuning van je lichaam. Bij Quiesco adviseren we je graag bij het vinden van de juiste matras. Contacteer ons vrijblijvend voor advies.


Het beste alternatief voor een Bonellvering matras

Quiesco Matras

5 star review

Quiesco Matras


Twijfel je nog?
Zij slapen al op een Quiesco matras:

{{ product.metafields.spr.reviews }}