Review Tempur Kussen

Op zoek naar een kwalitatief hoofdkussen, zodat je steeds fris en monter aan jouw dag kan beginnen? Er is een ruime keuze aan verschillende merken, waarvan een van de bekendste Tempur is.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Is het Tempur kussen wat ik zoek? Is dit een goed hoofdkussen?

Hieronder vind je onze mening over het Tempur hoofdkussen.

Review Tempur Kussen

Het Tempur kussen is best populair. Er wordt door Tempur dan ook stevig geadverteerd, zowel op tv als online. De sterke marketingcampagne heeft zijn effect: vele mensen slapen al op een Tempur kussen. Jij kwam dit product ongetwijfeld ook tegen en nu aarzel je: Biedt Tempur wel een geschikt hoofdkussen voor mij?

 • Review Tempur Original Hoofdkussen

Visco-elastisch schuim

Visco-elastisch schuim werd in de jaren ’70 door NASA ontwikkeld om de druk te verlichten die astronauten voelen tijdens het opstijgen van een raket. In de jaren ’80 investeerden grote bedrijven zoals Dan-Foam en Fagerdala in onderzoek om het materiaal te perfectioneren. De firma’s introduceerden het in de slaapomgeving en zo werd het bekend bij het grote publiek. In 1991 werden de Tempur®-producten ontwikkeld, die de druk op het lichaam verlichten tijdens het slapen. Door een succesvolle marketingstrategie werden de allereerste matrassen erg populair.

Sindsdien werken verschillende merken van matrassen en hoofdkussens met dit visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim of nasa-schuim genoemd. Gezien het grote succes en de bewezen werking is dat niet verwonderlijk. Het materiaal biedt namelijk een goede ondersteuning en voelt comfortabel aan.

Ventilatie

De kussens van Tempur® hebben een erg kwalitatieve buitenafwerking, beter dan verschillende traagschuim kussens van andere merken. Het grootste nadeel van traagschuim is dat het de neiging heeft om warmte en vocht op te slaan. Toch ventileert het Tempur®-materiaal beter dan andere producten die uit minder kwalitatief traagschuim bestaan.

Hoewel Tempur wereldwijd vooral bekend is om zijn matrassen, beschikken ze ook over een uitgebreid aanbod aan dekbedden, lattenbodems, matrasbeschermers en reiskussens.

Memory-foam

Het memory-foam van visco-elastisch schuim, ook wel het vormgeheugen genoemd, past zich perfect aan aan het gewicht, de vorm en de temperatuur van jouw lichaam. Daarom zorgt het voor een perfecte ondersteuning en drukverdeling.

Heb je nekklachten en wil je een kussen kopen van visco-elastisch materiaal, maar twijfel je nog over de voor-en nadelen? Of omwille van de prijs?

Het is goed om te weten dat Tempur enkel kussens met innovatief Tempur materiaal aanbiedt. Dat is een pak beter dan de traditionele kussens uit visco-elastisch materiaal. Tempur staat garant voor een hoge kwaliteit.

Tempur hoofdkussens - Categorieën

Er zijn verschillende categorieën binnen het assortiment van Tempur: Zo zijn er enerzijds comfort kussens en anderzijds ergonomische kussens.

Tempur Assortiment Hoofdkussens

Ergonomische Tempur kussens

De ergonomische hoofdkussens ondersteunen optimaal de nek, het hoofd en de schouders tijdens het slapen. Bij deze kussens heb je de keuze uit:

 • TEMPUR® Original hoofdkussen
 • TEMPUR® Millennium hoofdkussen
 • TEMPUR® Symphony hoofdkussen
 • TEMPUR® Sonata hoofdkussen
 • TEMPUR® Ombracio hoofdkussen

Comfort kussens

De comfortkussens zijn ontwikkeld voor mensen voor wie ergonomische kussens niet geschikt zijn. De kussens zorgen voor een aangenaam gevoel en voor het nodige comfort. Je kan kiezen uit:

 • TEMPUR® Comfort Original hoofdkussen
 • TEMPUR® Comfort Cloud hoofdkussen

Ergonomie

Wie nek-of schouderklachten heeft, of fysiologische problemen in de toekomst wil vermijden, kan het best kiezen voor een ergonomisch hoofdkussen. Een comfortkussen biedt niet de nodige ondersteuning, en kan je dus al bij voorbaat uitsluiten.

Van de ergonomische hoofdkussens zijn de Tempur Original en de Tempur Millenium hoofdkussens duidelijk de meest kwalitatieve. Aangezien ze perfecte ondersteuning bieden aan de nekwervels, zorgen ze ervoor dat zowel het hoofd als de schouders ontlast worden, wat niet enkel bevorderlijk is voor de slaap, maar ook voor de gezondheid van jouw gewrichten.

De overige ergonomische kussens, waaronder de Tempur Symphony en Tempur Sonata bieden zowel in zijligging als in rugligging onvoldoende ondersteuning aan de nekwervels.

Het Tempur Ombracio kussen is dan weer ontworpen voor mensen die op hun buik slapen. Dit is evenwel de slechtst mogelijke slaaphouding én een garantie op latere nekklachten. Het Tempur Ombracio hoofdkussen is dus evenmin aan te raden.

Wie een kwalitatief kussen wil kopen, kiest dus het beste voor de Tempur Original of de Tempur Millenium.

Tempur Kussen Kopen - Waar op letten?

Hou bij het kiezen rekening met deze factoren:

Test het kussen uit alvorens je het aankoopt. Ga daarvoor op je rug liggen. Als je voelt dat je hoofd naar achteren hangt en je kin omhoog komt te liggen, of dat je hoofd je kin naar beneden duwt en het kussen te hoog voor je is, dan is het in beide gevallen ongeschikt voor jou aangezien je nek en hoofd niet op een anatomisch correcte manier worden ondersteund. Kies altijd een hoofdkussen waarin je neklengte min of meer overeenstemt met de hogere neksteunzone.

Doe een tweede test door op je zij te gaan liggen. Trek daarbij het kussen goed tegen je schouder aan. Kijk of je hoofd, schouder en bekken op één lijn liggen.

Kies een kussen dat de natuurlijke positie van je nek en wervelkolom respecteert. Zo vermijd je fysiek ongemak, nekklachten en toekomstige wervelproblemen.

Tempur of Quiesco: welk kussen kies ik het best?

Tempur of Quiesco Kussen

Zowel Tempur als Quiesco hebben één doel: jou op een betere en een ergonomisch verantwoorde manier laten slapen.

Gelijkenissen

Beide hoofdkussens bieden een goede ondersteuning van de nek en het hoofd. Ze beschikken allebei over een nekrol die de wervelkolom ondersteunt. De kussens zijn dus aangepast aan jouw individuele lichaamsbouw.

 

Verschillen

Materiaal:

 • Tempur: Traagschuim
 • Quiesco: Latex

Voordelen van latex ten opzichte van traagschuim:

Tabel: Vergelijking Tempur kussen - Quiesco kussen

Traagschuim Latex
Ondersteuning
✔✔✔ ✔✔✔✔
Elasticiteit
✔✔✔✔
Vormvastheid
✔✔ ✔✔
Drukverdelend
✔✔✔✔ ✔✔✔
Ventilerend
✔✔✔
Duurzaamheid
✔✔✔ ✔✔✔
Onderhoud
✔✔✔ ✔✔✔
TRAAGSCHUIM LATEX
Ondersteuning ✔✔✔ ✔✔✔✔
Elasticiteit ✔✔✔✔
Vormvastheid ✔✔ ✔✔
Drukverdelend ✔✔✔✔ ✔✔✔
Ventilerend ✔✔✔
Duurzaamheid ✔✔✔ ✔✔✔
Onderhoud ✔✔✔ ✔✔✔

Informatie bij tabel:

 • Ondersteuning: vermogen van het materiaal om de nek en het hoofd in zijn natuurlijke positie te ondersteunen;
 • Elasticiteit: mate waarin het materiaal soepel kan reageren op druk van de nek en het hoofd;
 • Vormvastheid: mate waarin het materiaal vervormt onder druk;
 • Drukverdelend: mate waarin het materiaal zich gelijkmatig drukverdelend aanpast aan de contouren van het nek en het hoofd.

Service:

 • Tempur: 14 dagen proefperiode, 90 omruilgarantie + retourkosten
 • Quiesco: 100 dagen proefperiode + gratis retour

Origine:

 • Tempur: Geproduceerd in Denemarken
 • Quiesco: Geproduceerd in België

 

Materiaal:

De hoofdkussens van het Deense merk Tempur zijn gemaakt van visco-elastisch schuim. Dit zorgt ook voor voldoende ondersteuning. Toch heeft deze stof altijd even tijd nodig om zich aan te passen wanneer je tijdens het slapen van ligpositie verandert.

De hoofdkussens van het Belgische merk Quiesco zijn gemaakt uit latex. Dit materiaal biedt een onmiddellijke en consistente ondersteuning van jouw wervels. Het kussen is bovendien opgebouwd in verschillende zones. De zijkanten zijn aangepast om in zijligging een optimale ondersteuning te garanderen. In het midden van het kussen is er een iets zachtere zone, waardoor je ook in rugligging comfortabel slaapt. Door de nekrol liggen je hoofd en nek steeds in een correcte anatomische houding. Bovendien is het kussen beschikbaar in 3 types: Soft, Medium en Firm. Je kan het kussen ook zachter of lager maken door de binnenhoes weg te nemen.

Temperatuur:

Traagschuimkussens zoals die van Tempur zijn temperatuurgevoelig, waardoor ze in de winter hard kunnen aanvoelen. Tijdens warme zomernachten zijn ze dan weer te zacht. Het latex van het Quiesco hoofdkussen is niet temperatuurgevoelig en biedt dus steeds dezelfde ondersteuning.

Ventilatie:

De traagschuimkussens van Tempur zijn binnen hun eigen categorie één van de best ventilerende kussens op de markt. Toch ventileert het Quiesco hoofdkussen een pak beter, dankzij de open celstructuur van latex. Bovendien zijn zowel de binnen- als buitenhoes gemaakt van natuurlijk materiaal. De binnenhoes bestaat uit 100% katoen, de buitenhoes is gemaakt van katoen en stretchmateriaal. Katoen is vochtregulerend waardoor je ook minder zal zweten.

Levering en retournering:

Bij Tempur kan je het kussen tot 14 dagen na levering ongebruikt terugsturen en betaal je zelf de retourkosten. Er is een 90 dagen omruilgarantie. Bij de aankoop van een Quiesco hoofdkussen kan je het product 100 dagen proberen. Er is een 100%-geld-terug-garantie en een gratis bezorging en retour. Bij Quiesco kan je ook rekenen op een persoonlijke en professionele begeleiding door fysiotherapeuten.


Ontdek het Quiesco kussen

quiesco hoofdkussen