Uw Quiesco hoofdkussen optimaal gebruiken

1. Gebruik

Er zijn twee mogelijkheden om het hoofdkussen te gebruiken:
1. Als je nek relatief smal is ten opzichte van je hoofdbreedte gebruik je best de hoge kant van de neksteun
(uitgesproken neksteun). 
Quiesco hoofdkussen
2. Als je nek en hoofd ongeveer even breed zijn gebruik je best de lagere, afgevlakte kant van de neksteun
(subtiele nekondersteuning).

Quiesco hoofdkussen

BELANGRIJK:  Het hoofdkussen moet altijd met de dunne kant naar het hoofdeinde toe liggen.

2. Gebruik van de hoofdkussenhoezen

De binnenhoes en buitenhoes van het hoofdkussen bepalen mee de punt-elastische werking van de latex in het hoofdkussen. Bij gebruik van de katoenen binnenhoes en de (stretch) buitenhoes voelt het kussen harder aan. Bij gebruik van buitenhoes zonder de binnenhoes voelt het kussen zachter aan. Als het hoofdkussen iets te hard aanvoelt, haal je dus best de binnenhoes uit het hoofdkussen.

3. Advies naargelang slaappositie

    • Zijslapers:

Als je op je zij slaapt, gebruik je best de zijkanten van het hoofdkussen.
zijslaper
    • Rugslapers:

Als je op je rug slaapt, leg je je hoofd best in het midden van het hoofdkussen. In het midden van het hoofdkussen is er een hoofd-comfortzone en een speciale neksteun. 
rugslaper
    • Buikslapers:

Als je op je buik slaapt, raden we je aan om je hoofd op de onderste hoeken van het hoofdkussen te leggen. Of wanneer je naar een buikslaappositie draait, duw je het hoofdkussen weg. Mensen die voornamelijk op hun buik slapen nemen best een iets zachter hoofdkussen (soft in plaats van medium, medium in plaats van firm). Op je buik slapen is ergonomisch gezien de minst goede slaappositie omdat je een torsie maakt met je nekwervels. 

4. Onderhoud

Om het hoofdkussen te beschermen maak je gebruik van een hoofdkussenbeschermer (molton) en hoofdkussensloop. Het is belangrijk dat de molton van goede kwaliteit is zodat de elasticiteit van het hoofdkussen niet verloren gaat.

5. Levensduur

Een hoofdkussen gaat gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Afhankelijk van het gewicht van het hoofd en de manier waarop het onderhouden is.