Gebruiksaanwijzingen: Quiesco hoofdkussen
Je Quiesco kussen optimaal gebruiken
Kies de juiste neksteunkant
Het kussen heeft twee neksteunkanten: een subtiele nekondersteuning en een meer uitgesproken nekondersteuning.
Als je nek relatief smal is ten opzichte van je hoofdbreedte gebruik je best de hoge kant van de neksteun.
Uitgesproken neksteun.
Als je nek en hoofd ongeveer even breed zijn gebruik je best de lagere, afgevlakte kant van de neksteun.
Subtiele nekondersteuning.
BELANGRIJK: De lage kant van het kussen (op de foto's links) ligt steeds naar het hoofdeinde toe.
Pas je comfort aan dankzij de hoofdkussenhoezen
De binnen- en buitenhoes bepalen de veerkracht van het kussen. Ze hebben meer bepaald een impact op de punt-elastische werking van de latex in het kussen. Met de binnenhoes voelt het kussen harder aan. Neem je de binnenhoes uit het kussen dan voelt het zachter aan.
Voelt het kussen net iets te hard aan? Haal dan de binnenhoes uit het hoofdkussen.
Advies naargelang je slaappositie
Zijslapers
Als je op je zij slaapt, gebruik je best de zijkanten van het hoofdkussen. De zijkanten van het kussen zijn iets hoger en steviger.
Rugslapers
Als je op je rug slaapt, leg je je hoofd best in het midden van het hoofdkussen. In het midden van het hoofdkussen is er een hoofd-comfortzone en een aangepaste, zachter neksteun.
Buikslapers:
Als je op je buik slaapt, raden we je aan om je hoofd op de onderste hoeken van het hoofdkussen te leggen. Of wanneer je naar een buikslaappositie draait, duw je het hoofdkussen weg. Mensen die voornamelijk op hun buik slapen nemen best een iets zachter hoofdkussen (soft in plaats van medium, medium in plaats van firm). Op je buik slapen is ergonomisch gezien de minst goede slaappositie omdat je een torsie maakt met je nekwervels.
Je Quiesco kussen aanpassen
Voelt het kussen te hard of te hoog voor je aan?
- Probeer dan eens de binnenhoes uit het kussen te halen. Zonder binnenhoes voelt het kussen duidelijk zachter aan.
- Gebruik je een hoofdkussenbeschermer? Laat je hoofdkussenbeschermer dan ook even achterwege. Zonder beschermer zal het kussen zachter aanvoelen.
- Ook je kussensloop beïnvloedt het gevoel van je kussen. Zorg dat je kussensloop ruim genoeg rond het kussen past. Een te strakke sloop spant het kussen aan waardoor het harder aanvoelt. Kies dus voor een ruime of elastische kussensloop.
Is het kussen na het proberen van bovenstaande tips nog steeds te hard? Vraag dan via ons contactformulier voor een omruiling met een zachter model (Medium in plaats van Firm of Soft in plaats van Medium).
Is het kussen te laag of te zacht voor je?
Slaap je veel op je zij? Kijk dan in de eerste plaats na of schouder in een gezonde positie ligt als je op je zij slaapt.
In onderstaande afbeelding A lijkt het kussen te laag. Maar het is een te harde schouderzone die ervoor zorgt dat de ruggengraat niet in zijn natuurlijke ondersteund wordt.
Ondanks dat een hoger kussen de nekwervels in een betere positie gaat brengen raden we, in dit geval, niet aan om het kussen te verhogen. Je slaapt pas gezond als heel je wervelkolom in een neutrale positie ligt. Door het kussen te verhogen pak je het probleem van een te harde schouderzone niet aan.
A. Het kussen lijkt ogenschijnlijk te laag, maar het is een te harde schouderzone die een neutrale wervelkolompositie verstoort.
B. Een hoger kussen wordt gebruikt om de druk op de schouder te verminderen. Dit is geen goede oplossing. De wervelkolom ligt nog steeds niet in zijn natuurlijke positie.
Ligt je schouder wel goed? En is het kussen toch te laag voor je?
Dan zijn verschillende opties:
- Het kussen verhogen met extra latex verhoogplaatjes. Door één of twee latex plaatjes onderaan het kussen in de binnenhoes toe te voegen bepaal je zelf de hoogte van je kussen.
- Een hoofdkussenbeschermer gebruiken.
- Kiezen voor een hoger model. Het Quiesco Firm kussen in plaats van Medium, of Medium in plaats van Soft.
Onderhoud
Om het hoofdkussen te beschermen maak je gebruik van een hoofdkussenbeschermer (molton) en hoofdkussensloop. Het is belangrijk dat de molton van goede kwaliteit is zodat de elasticiteit van het hoofdkussen niet verloren gaat.
Levensduur
Een hoofdkussen gaat gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Afhankelijk van het gewicht van het hoofd en de manier waarop het onderhouden is.
HOE KIES JE DE JUISTE BODEM?
Coming soonCreëer jouw gezonde slaapplek op basis van de principes van gezond slapen.
- De natuurlijke positie van je ruggengraat.
- Lage druk op je huid- en spierweefsel.
- Beweging in je slaap en overdag.
- Optimaal slaapklimaat.
VRAGEN?
CONTACTEER ONS VIA INFO@QUIESCO.BE.